Poke bowl med laks
Poke bowl er en spennende fiskesalat servert med ris. En poke bowl kan inneholde fisk, grønnsaker, frukt og korn. Det er både sunt og veldig godt, og kan varieres for mer smak og næring.
Fremgangsmåte
Steg 1
Start med å koke naturris i lettsaltet vann i 20 minutter, følg instruksjonen på pakken.
Steg 2
Skjær laksen i små terninger, legg den i en bolle og hell over ponzusaus. La det trekke.
Steg 3
Tin edamamebønnene om du bruker frosne og følg instruksjonen på pakken.
Steg 4
Skjær opp mango, agurk, granateple, purreløk og nori i ønskede biter eller strimler.
Steg 5
Legg kokt ris, marinert laks, granateple, edamamebønner, mango, purreløk og agurk i en serveringsskål og sett frem.
Ingredienser
4 PORSJONER
- 400 g ris
- 1 kg fersk laksefilet
- 4 ss ponzusaus eller soyasaus
- 4 dl edamamebønner (soyabønner)
- 2 stk. mango
- 1 stk. agurk
- 250 g purreløk
- 2 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
- 200 g babyspinat
- 1 granateple
- 2 ss sesamfrø