Laks i form med ingefær, karri og kokosmelk
Grillet laks med smak av Middelhavet lager du på under 20 minutter. Retten er enkel å lage, og blir garantert spist opp.
Fremgangsmåte
Steg 1
Forvarm ovnen til 200 grader.
Steg 2
Kutt purreløk og løk i tynne ringer, gulrøtter i tynne staver, sjampinjong i skiver og asparges i store biter. Ha grønnsakene over i en ildfast form og forvarm disse i 5-6 minutter.
Steg 3
Mens grønnsakene er i ovnen lager du karrisausen. Finhakk ingefær og ha den over i en gryte. Tilsett kokosmelk, vann, karri, paprikakrydder, salt og pepper, og kok opp i 4-5 minutter.
Steg 4
Ta grønnsaksformen ut av ovnen, hell over varm karrisaus og plasser fisken på toppen. Bak videre i ovnen i cirka 15 minutter til grønnsakene er passe myke og laksen ferdig stekt.
Steg 5
Server med ris, nudler, quinoa eller pasta.
Ingredienser
4 PORSJONER
- 4 stk laksefileter à 125g, fersk eller frossen
- 1 stk purre
- 2 stk løk (rød/gul)
- 6 stk gulrot
- 8 stk sjampinjong
- 20 stk asparges
Karrisaus
- 3 cm fersk ingefær
- 1 boks kokosmelk
- 2 dl vann
- 1 ss karri
- 1 ts paprikakrydder
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Tilbehør
- Ris, nudler, quinoa eller pasta