Laks i form med ingefær, karri og kokosmelk

Grillet laks med smak av Middelhavet lager du på under 20 minutter. Retten er enkel å lage, og blir garantert spist opp.

Fremgangsmåte

Steg 1

Forvarm ovnen til 200 grader.

Steg 2

Kutt purreløk og løk i tynne ringer, gulrøtter i tynne staver, sjampinjong i skiver og asparges i store biter. Ha grønnsakene over i en ildfast form og forvarm disse i 5-6 minutter.

Steg 3

Mens grønnsakene er i ovnen lager du karrisausen. Finhakk ingefær og ha den over i en gryte. Tilsett kokosmelk, vann, karri, paprikakrydder, salt og pepper, og kok opp i 4-5 minutter.

Steg 4

Ta grønnsaksformen ut av ovnen, hell over varm karrisaus og plasser fisken på toppen. Bak videre i ovnen i cirka 15 minutter til grønnsakene er passe myke og laksen ferdig stekt.

Steg 5

Server med ris, nudler, quinoa eller pasta.

Ingredienser

4 PORSJONER

  • 4 stk laksefileter à 125g, fersk eller frossen
  • 1 stk purre
  • 2 stk løk (rød/gul)
  • 6 stk gulrot
  • 8 stk sjampinjong
  • 20 stk asparges
  • Karrisaus

  • 3 cm fersk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1 ss karri
  • 1 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Tilbehør

  • Ris, nudler, quinoa eller pasta

Andre oppskrifter

test

Oppskrifter

Poke bowl med laks